rekisteröidy

Luurapeikon verkkokauppa sulkeutuu kesään 2018 mennessä. Olisitko kiinnostunut ostamaan loppuvarastomme huippuhalvalla? Ota yhteyttä asiakaspalvelu(at)luurapeikko.fi

TARJOUS! Kaikki toimitukset nyt vain 1,95 euroa.

Loput tatuointikorut (139 kpl) -90% | Loput huolinuket (130 kpl) -54% | Loput koira-avaimenperät (19 kpl) -56% | Loput väripalapelit (6 kpl) -70 %

Arvonnan suorittamisen salat

06.10.2014

Joku kysyi meiltä, kuinka arvonnat suoritetaan ja onko arvonta oikeasti arvonta. Halusimme jakaa tämän "salaisuuden" teidän kaikkien kanssa, joten Luurapeikon blogin ensimmäinen kirjoitus tuleekin siis tässä!

Ensimmäinen arvonta

Luurapeikon arvontaEnsimmäisellä arvontakerralla meillä ei vielä ollut tietoa, kuinka valitsemme osallistujista voittajan. Oli ilmeisesti niin mukava päästä lopultakin arpomaan jotain, että toteutus meinasi jäädä puolitiehen! Arvontaan osallistuminen tapahtui Facebookissa ja yritimme olla tarkkoja Facebookin sääntöjen kanssa, tuntui olevan varsin tarkkaa mitä palvelussa saa tehdä ja mitä ei. Virallisten sääntöjen mukaan emme voi esimerkiksi ottaa arvonnan voittajaan yhteyttä Facebookin kautta, mutta voimme kuitenkin vastata hänelle, jos hän on kommentoinut jo julkaisua (kuten olettekin varmasti huomanneet, seuraavat arvonnat ovat olleet suoraan verkkokaupassamme...). Tästä syystä arvonta pitikin sisällään kommentointipakon, joka vielä vaikean aiheensakin vuoksi ei saanut ihmisiä innostumaan hurjaakin hurjemmasta ranteenlämmitinpalkinnosta. Ainakin arvontaan osallistuneilla oli mukava todennäköisyys voittaa, sillä osallistujia oli vain kuusi kappaletta!

Tämä tietysti toi heti mieleen yksinkertaisimman arvontatavan tälle määrälle ihmisiä: nopan! Arpakuutio sopikin oikein hienosti arvontaan (sekä nimensä puolesta että sopivuudeltaan kuuden osallistujan arvonnassa). Käytimme arvonnassa suurinta tiloista löytyvää noppaa, joka oli yli 10 vuotta vanha puunoppa. Tulipahan vihdoinkin nopalle käyttöä! Voittaja selvisi ja palkinto saatiin jaettua, kaikki hyvin tältä erää.

Kuinka arvonnat suoritetaan nykyään

Koska noppa on suuremmalla osallistujamäärällä hieman vaikeampi arvontakeino, päätimme etsiä jotain hieman pitkäikäisempää ja helpompaa. Hetken asiaa tutkittumme päädyimme internetin ilmaisiin satunnaislukugeneraattoreihin. Loput arvonnat onkin suoritettu random.org-palvelun etusivun tarjoamalla generaattorilla. Palvelu pitää heti aloitussivullaan puheen todellisesta satunnaisuudesta ja koneiden logiikasta: hyvältä kuulostaa ja kelpaa Luurapeikollekin.

Itse arvonta toimii näin: arvontaan osallistuneista kerätään automaattisesti lista osallistumisjärjestyksellä, eli ne käytännössä numeroidaan numerosta 1 eteenpäin. Satunnaislukugeneraattoriin syötetään korkeimman luvun arvoksi osallistujamäärää vastaava luku, eli jokaisella osallistujalla on tällöin yksi "arpa". Ikävä kyllä arvontanappia painamalla ei saada aikaiseksi 10 minuutin TV-lähetystä, mutta voittaja selviää varsin nopeasti ja arvottu tuote onkin pakattu lähtökuntoon parhaimmillaan jo 5 minuuttia arvonnan suorittamisesta. Arvonnan voittajaa toki koitetaan samalla kosiskella asiakkaaksi, onhan hänelle jo kirje lähdössä eli tiedossa on ilmainen postitus!


Satunnaisia tuotteita verkkokaupastamme