rekisteröidy

Luurapeikon verkkokauppa sulkeutuu kesään 2018 mennessä. Olisitko kiinnostunut ostamaan loppuvarastomme huippuhalvalla? Ota yhteyttä asiakaspalvelu(at)luurapeikko.fi

TARJOUS! Kaikki toimitukset nyt vain 1,95 euroa.

Loput tatuointikorut (139 kpl) -90% | Loput huolinuket (130 kpl) -54% | Loput koira-avaimenperät (19 kpl) -56% | Loput väripalapelit (6 kpl) -70 %

Esittelyssä: SEY ry

04.02.2015

Esittelemme teille yhden lahjoituskohteemme: Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry:n. Teksti on julkaistu muokkaamattomana siinä muodossa, kun Luurapeikko tekstin on saanut. Kuvat SEY / Suvi Elo.

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto rySEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

SEY on Suomen suurin eläinsuojelujärjestö, jonka toimialaan kuuluvat kaikki eläimet. SEYllä on 42 jäsenyhdistystä ympäri Suomea.

Tavoitteenamme on maailma, jossa yhtäkään eläintä ei kohdella huonosti ihmisen julmuuden tai välinpitämättömyyden vuoksi. Me annamme äänen niille, jotka eivät itse pysty puhumaan puolestaan. Lahjoitukset ovat meille elinehto työmme jatkamiseksi. Kiitämme Luurapeikkoa työmme tukemisesta!

Eläinsuojeluneuvonta

SEYllä on koko maassa noin 80 vapaaehtoista eläinsuojeluneuvojaa, jotka käyvät katsastamassa eläinten pitopaikkoja ilmoitusten perusteella ja antavat neuvontaa puhelimitse ja sähköpostitse. Vuosittain neuvojat vierailevat noin 2000 eläinten pitopaikassa ja antavat neuvontaa noin 20 000 kertaa.

Useissa tapauksissa pelkkä neuvonta riittää ja eläinten hoito saadaan paremmalle tolalle. Kaikkein vakavimmissa tapauksissa joudutaan tilanne siirtämään viranomaisten hoidettavaksi, ja tällöin eläimet saatetaan viranomaisen toimesta ottaa huostaan. Eläinsuojeluneuvojat auttavat etsimällä huostaan otetuille eläimille uusia koteja.

Löytöeläimet

Suurin osa suomalaisista löytöeläimistä on kissoja. Löytöeläintaloihin päätyy vuosittain noin 10 000 kissaa - hylätyistä lemmikkieläimistä noin 90 prosenttia on kissoja. Arviomme mukaan vähintään yhtä monta kissaa kuolee luontoon tai lopetetaan ei-toivottuna joka vuosi.

Suurin osa SEYn jäsenyhdistyksistä auttaa, hoitaa ja uudelleensijoittaa kodittomia lemmikkieläimiä. Monella jäsenyhdistyksellä on sijaiskotitoimintaa, ja usealla yhdistyksellä on oma löytöeläintalo. Suurin osa uudelleensijoitettavista eläimistä on kissoja, mutta joukkoon mahtuu myös koiria, kaneja, jyrsijöitä ja jopa hevosia.

Sijaiskotitoiminta

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ryEläinsuojeluyhdistyksillä on vakinaista kotia vailla olevien eläinten väliaikaista hoitoa varten eläintaloja ja yhä enenevissä määrin myös kotihoitopaikkoja. Lähes kaikilla SEYn jäsenyhdistyksillä on sijaiskotitoimintaa. Kotihoitopaikoista on kuitenkin jatkuvasti pulaa.

Kotihoitopaikat ovat eläinten ensikoteja - paikkoja, joissa eläimet saavat kuntoutua ja toipua koettelemuksistaan, tervehtyä ja parantua sekä opetella elämää ihmisten perheenjäsenenä. Samalla kotihoitopaikassa voidaan tehdä asiantunteva arvio siitä, millainen lopullinen koti olisi eläimelle sopivin - sopiiko eläin esimerkiksi lapsiperheeseen tai lajitoveriensa seuraan. Monessa tapauksessa kotihoitopaikka onkin eläimelle laitosmaista eläintaloa parempi paikka päästä uuden elämän alkuun.

Lue lisää SEYn toiminnasta sivuiltamme: www.sey.fi


Satunnaisia tuotteita verkkokaupastamme