rekisteröidy

Luurapeikon verkkokauppa sulkeutuu kesään 2018 mennessä. Olisitko kiinnostunut ostamaan loppuvarastomme huippuhalvalla? Ota yhteyttä asiakaspalvelu(at)luurapeikko.fi

TARJOUS! Kaikki toimitukset nyt vain 1,95 euroa.

Loput tatuointikorut (139 kpl) -90% | Loput huolinuket (130 kpl) -54% | Loput koira-avaimenperät (19 kpl) -56% | Loput väripalapelit (6 kpl) -70 %

Pohdintaa toimitustavoista

16.03.2015

Ei uskoisi, että verkkokaupan yksi suurimmista ongelmista on toimitustapojen valinta ja hinnoittelu sekä toimitustapaan mahtuvien tuotteiden määrittäminen.

Ilmainen vai maksullinen toimitus?

Tuotteita ei ole järkevää postittaa hurjalla tappiolla ja pienenä postittajana lähetykset joudutaan tekemään listahinnoin ilman mitään alennuksia. Asiakas tietysti haluaisi ilmaisen toimituksen ja sen tarjoaminen onkin yksinkertaista suuremmilla myyntikatteilla, mutta Luurapeikon hyvän mielen kaupassa katteet ovat pieniä ja niistäkin lahjoitetaan jo osa hyväntekeväisyyteen. Lisäksi ostosten keskimääräinen myyntihinta on pieni, joten myyntikatteella ei voida tällä hetkellä kattaa postikuluja vaikka niin haluttaisiinkin.

Jotkin kaupat upottavat toimitusmaksut suoraan tuotteiden hintoihin ja se onkin usein asiakkaalle helpoin vaihtoehto. Niin sanottua "ilmaista toimitusta" ei kuitenkaan ole tietysti olemassakaan, joten emme toistaiseksi ole nähneet tarpeelliseksi nostaa tuotteiden hintoja toimituskuluja pienentääksemme, vaan perimme toimituksesta maksun perinteiseen tapaan. Perimme kuitenkin keskimäärin vain itse toimituksesta koituvat kulut (pakkausmateriaalit + lähetys) ilman postitukseen kuluvaa työaikaa.

Useita toimitustapavaihtoehtoja

Verkkokaupassamme on tarjolla useita eri toimitusvaihtoehtoja. Kaikki tilaukset voidaan lähettää Postin tai Matkahuollon kautta pakettina tai Postin kautta pienenä tai isona kirjeenä. Kirje onkin ehdottomasti helpoin, halvin ja suosituin postitusmuoto, mutta sitä rajoittaa koko: kirjeen paksuus ei saa ylittää kolmea senttimetriä. Kolmen senttimetrin jälkeen toimitukset ovatkin huomattavasti hankalampia ja esimerkiksi pienen puukoristeen lähetys postipakettina käy asiakkaalle tai kauppiaalle hyvin kalliiksi suhteessa tuotteen hintaan.

Lisäsimme vastikään "minikirjeen" toimitustapavaihtoehtoihimme. Minikirje on pehmustamaton normaali kirjekuori, joka kuljetetaan postimerkein varustettuna normaalin postin mukana. Tämä edullinen toimitustapavaihtoehto sopii yli puoleen tuotteistamme ja tuotteemme eivät ole pääsääntöisesti herkästi särkyviä, joten toimitustavan lisääminen kauppaan oli perusteltua. Asiakaspalaute ainakin on ollut hyvin positiivista!

Tuotekohtainen määrittely

Jotta toimitustavan valinnassa olisi jotain järkeä, verkkokaupan tulee tietää millä toimitustavalla mikäkin tuote voidaan toimittaa. Luurapeikon kauppa kertookin heti tuotteen sisäsivulla, voiko tuotteen toimittaa kaikilla toimitustavoilla vai vaan pakettina. Myös uudesta minikirjelähetyksestä on tuotetiedoissa maininta, jos se on mahdollinen!

Voin kymmenien eri verkkokauppojen toimitustapalogiikkaa säätäneenä sanoa, että toimitustapojen määrittäminen on aina varsin työlästä! Vaikka Luurapeikko myykin pääsääntöisesti vain pientä tavaraa, jopa niissä joudutaan pohtimaan, että voidaanko kirjeeseen laittaa 4 vai 6 heijastinhihaa ja mitä jos laitetaankin 3 heijastinhihaa ja kaksi rannekorua ja yksi pussukka tai entä jos asiakas haluaakin 20 korua vaikka niiden on määritelty mahtuvan minikirjeeseen tai entä jos...


Satunnaisia tuotteita verkkokaupastamme